Laattijdige betalingen aanpakken met het pre-incassobureau Collect24

Last van te late betalingen? Pak het probleem aan!

Maar liefst 13 procent van de Nederlandse bedrijven heeft last van betalingen die te laat worden gedaan. Gemiddeld duurt het 37 dagen voordat Nederlandse bedrijven hun facturen betaald krijgen. Bij ondernemers en bedrijven neemt de bezorgdheid over te late betalingen toe. Dat blijkt uit onderzoek van Intrum Justitia, dat het European Payment Report opstelde.

De gevolgen van te late betalingen

Laattijdige betalingen zorgen voor grote problemen bij bedrijven. In 2016 moest 20 procent van de ondernemers noodgedwongen de betalingen aan hun eigen leveranciers uitstellen. Doordat bedrijven afhankelijk zijn van tijdige betalingen, voor een goede cashflow, kan het bedrijf in financieel zwaar weer terechtkomen.

Met deze wetenschap legt drie van de vier bedrijven zich neer bij de opgerekte betaaltermijnen. Deze bedrijven voelen de druk om te accepteren dat opdrachtgevers structureel te laat betalen. Ze vrezen dat de opdrachtgever de samenwerking beëindigt als er tegen wordt opgetreden. Tegelijkertijd beseft 90 procent ook dat deze late betalingen, vooral in het MKB, slecht zijn voor de beschikbaarheid van het werkkapitaal.

Te late betalingen staan groei en innovatiemogelijkheden in de weg. Met minder groei en minder investeringen wordt schade aangericht aan de gehele economie. In sommige gevallen volgt er van een opdrachtgever of een klant helemaal geen betaling. Dan spreken we van een direct verlies van inkomsten. Voor maar liefst 47 procent van de bedrijven is dit aan de orde, blijkt uit onderzoek.

Verloren tijd

Bij veel bedrijven is het crediteuren-debiteurenproces inefficiënt. Zo gaat er bijvoorbeeld veel tijd verloren aan het sussen van geschillen met opdrachtgevers, klanten en leveranciers. Voor 63 procent van de ondervraagden uit een onderzoek van Werktrends blijkt dan ook dat de foutloze verwerking van facturen een groot probleem is. 70 procent van de bedrijven maakt er een dagtaak van om betaald te krijgen.

Een kwart van de Nederlandse bedrijven ziet het liefst dat er nationale wetgeving wordt gemaakt om een einde te maken aan de late betaaltermijnen. Ook de mogelijkheden bij te late betalingen moeten worden vastgelegd, vinden ze. De bedrijven geloven steeds minder in vrijwillige initiatieven van organisaties. Kortom: steeds meer bedrijven zijn de wanhoop nabij.

Een goede aanpak is broodnodig

In België werd bedrijven gevraagd naar de gevolgen van te late betalingen. Een vijfde van de ondervraagden beweerde dat snellere betalingen het mogelijk zouden maken om meer personeel aan te nemen. Omgekeerd verdwijnen er banen bij te late betalingen, omdat bedrijven in de financiële problemen komen.

Dat houdt in dat het tijd wordt voor een resolute aanpak. Bij een goede bedrijfsvoering hoort namelijk goed debiteurenbeheer. Bij te late betalingen is het een goed idee om een incassozaak te starten. Om een snelle betaling te garanderen houdt Collect24 de touwtjes stevig in handen. Bedrijven hoeven zelf niet meer te steggelen met hun opdrachtgevers over de betaling. In plaats daarvan neemt Collect24 het contact over.

Een incassozaak starten bij Collect24

Collect24 combineert off-line herinneringen met de kracht van online zakendoen. Bij ons start je online zelf een incassozaak en kun je deze zelf beheren. De communicatie met de debiteur wordt overgenomen door Collect24. Brieven naar de debiteur worden automatisch verstuurd, net als smsjes en e-mails. Op het moment dat de schuldenaar met uitoefening van onze druk de vordering voldoet, staat het geld meteen op de rekening van het bedrijf, dankzij onze unieke Mollie koppeling. Daarin verschillen we van andere incassobureau’s.

Directe Uitbetaling met Mollie

Bij Collect24 betaal je een vaste prijs per incassozaak. Het maakt daarbij niet uit wat het te incasseren bedrag is. Uiteraard zijn al je zaken gemakkelijk in te zien en te beheren via een uniek klanten-dashboard. De eventueel extra opgelegde incassokosten mag je zelf houden.

Kom in actie

Reken af met te late betalingen en slecht bereikbare opdrachtgevers en klanten. Het is tijd om in actie te komen. Een incassozaak starten is veel effectiever dan het recht in eigen hand nemen. Jij wilt je bezig houden met waar je goed in bent, niet met het afhandelen van te late betalingen. Een aanmaning van een gerenommeerd incassobureau straalt meer autoriteit uit dan een automatische herinnering.

De schuldenaar wordt op meerdere manieren benaderd. Zo zorgen wij voor een effectieve aanpak en zetten we de debiteur aan tot betaling. Genoeg met te late betalingen!